Torsdagens regionmässa i Linköpings sportcenter, "Entreprenörskap på riktigt", lockade 189 UF-företag.

– De kommer från samtliga kommuner i Östergötland där man bedriver gymnasieutbildning. Linköping, Norrköping och Motala dominerar, konstaterade Jonna Castell, regionchef för Ung Företagsamhet.

Att gymnasieeleverna levererar en hel del kluriga affärsidéer råder det ingen tvekan om.

Artikelbild

| Viktor Svensson och Elias Wiktander från Katedralskolan har hakat på trenden med "enkla plånböcker".

Viktor Svensson och Elias Wiktander från Katedralskolan har hakat på trenden med "enkla plånböcker" – en pryl som dykt upp på senare tid och som enbart är till för plastkort av olika slag.

– Vi går mot det kontantlösa samhället. Snart finns inga pengar kvar att hantera. Det är kort som gäller och då är det här en fiffig grej, säger Viktor och visar.

I en monter strax intill har Lovisa Gustafsson, Daniel Zandin, Emily Carlsson och Filippa Karlberg från De Geergymnasiet i Norrköping parkerat sig.

Företaget heter Teamwork UF och deras affärsplan bygger på att sälja föreläsningar om samarbete och gemenskap.

Artikelbild

| Jonna Castell, regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland, var mycket nöjd med mässan i Linköping.

– Det finns många individualister ute i samhället. Vi vill att man ska se varandra lite mer och jobba över gränserna, säger Daniel.

Från Motala deltog bland andra Glazcare UF med Emelie Eriksson, Jonna Poelman, Ida Sundqvist och Deniz Bullaku från Platengymnasiet.

Artikelbild

| Teamwork UF har en affärsplan som bygger på att sälja föreläsningar om samarbete och gemenskap. Bakom företaget står Daniel Zandin, Lovisa Gustafsson, Emily Carlsson och Filippa Karlberg från De Geergymnasiet.

De blev månadens UF-företag på hemmaplan och kommer att få besöka Europas största UF-mässa i Riga den 8 april.

Ett antal tävlingar avgjordes i Linköpings sportcenter där några av vinnarna får representera Östergötland på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm 16-17 maj.

Artikelbild

| UF-mässan pågick under hela torsdagen i Linköpings sportcenter och lockade många besökare.

Arrangemanget stördes av ett falskt brandlarm utlöstes, vilket ledde till att man tvingades utrymma lokalerna för en kort stund.