Försäljningen startar i sommar, meddelar HSB i ett pressmeddelande. HSB Östergötland har tecknat ett optionsavtal med Mjölby kommun om att köpa mark i den södra delen av Sjunningsfält.

I den norra delen ska det byggas en förskola för cirka 120 barn. I mitten blir det ett antal villatomter som kommer att beredas kommunens tomtkö, och i den södra delen blir det alltså bostadsrätt som blir upplåtelseformen.

"Därmed kan vi bidra till samhällsutvecklingen och erbjuda fler nyproducerade bostäder på orten", skriver Anders Stjärnberg vd på HSB Östergötland.

Artikelbild

Området ligger i anslutning till ett naturområde med tallskog. Pistolskyttebanan som i dag är närmsta granne kommer att flytta därifrån.

Det blir alltså ett 30-tal bostadsrätter på cirka 110 kvadratmeter, vart och ett med carport och förråd i anslutning till bostaden.

"Vi tror att denna boendeform passar många. Här kommer man att bo i radhus med villakänsla samtidigt som man får bostadsrättsföreningens praktiska fördelar genom det gemensamma ägandet", säger Anders Stjärnberg.