Det sker nästan dagligen att fåglar krockar med flygplan. Oftast är det odramatiskt – men den kan gå illa. Som när US Airways flight 1549 den 15 januari 2009 tvingades nödlanda på Hudsonfloden i New York efter att båda motorerna blivit utslagna av en flock kanadagäss.

Riktigt så dramatiskt är det inte på Norrköpings flygplats. Men jägaren Björn Idermark har varit med om ett och annat äventyr.

– Ett par gånger de senaste åren har det sprungit upp harar på landningsbanan precis när ett plan skulle landa. Då var det på allvar, säger Björn.

Artikelbild

| I aktion. Jägaren Björn Idermark visar hur det går till när han skrämmer bort fåglar som kan störa landande flygplan.

Då fågelkrockar är vanligast vid start och landning har Björn och hans kollegor mest att göra i samband med att flygen från till exempel München anländer.

– Åtta minuter innan planet ska landa åker vi ut i bilen för att kolla läget och skrämmer bort de fåglar som finns i närheten av landningsbanan, säger Björn.

I Norrköping använder man sig främst av en pistol. Björn demonstrerar genom att skjuta upp i luften under en tur ute på banan – ett gäng kajor lyfter med en gång,

– Det är som en stor kinapuff som skjuts iväg, förklarar han.

Artikelbild

| Skrämselskott. Björn Idemark skjuter i luften och fåglarna vid banan lyfter med en gång.

Andra metoder är en gasolkanon som fästs på bilen och som ger en rejäl smäll. Det har också gjorts en del, mindre framgångsrika, försök att skrämma med en drake.

– Men fåglarna är inte dumma, de lär sig snabbt att det bara är en fågelskrämma, säger Björn och ler.

Artikelbild

| På spaning. Åtta minuter innan planen ska landa ger sig Björn och hans kollegor ut på en obligatorisk tur för att jaga bort evenutella fåglar.

Enligt färska siffror från Transportstyrelsen så har rapporterna om incidenter med fåglar ökat på de svenska flygplatserna. 2010 rapporterades det in 175 fall, att jämföra med 346 stycken under 2016.

– Jo, det känns som att det här ökar. Det kan ha att göra med att fåglarna blir fler. Måsarna är ju numera en stadsfågel i stället för en skärgårdsfågel, den håller sig där maten finns, säger Björn.

Artikelbild

| Mindre lyckat. Den här draken gjorde ingen större succé som fågelskrämma.

Det har även hänt att man fått skjuta ihjäl fåglar som stört flygplanen.

– Det är ju den sista utvägen, säger Björn, som är en av dem i personalen som har tillstånd att skjuta ihjäl djur.

Artikelbild

| Jägare. Björn Idemark är en av personalen på Norrköpings flygplats som får skjuta djur om de kan störa flygtrafiken.

För personalen på flygplatsen handlar det främst om att göra miljön så oattraktiv som möjlig för fåglarna. Man måste plocka undan skräp, hålla gräset på en lagom nivå och rensa bort mask som lockar ner måsarna.

Förutom fåglar är det harar och rävar som kan ställa till det för flygresenärerna i Norrköping.

Artikelbild

| Miraklet på Hudsonfloden. Samtliga 155 passagerare överlevde när ett flygplan tvingades nödlanda i New York efter kanadagäss kommit in i båda motorerna.

– Hararna är jobbiga. De förökar sig, blir många och är inte alltid rädda för planen. Rävarna har jag inga problem med, de hjälper oss ju faktiskt då de tar harar.

Vid sidan av de obligatoriska turerna i samband med landning håller även flygledarna i tornet koll via kikare. De larmar Björn och hans kollegor om de ser vilt i närheten av banan.

– Fåglarna kan göra stor skada om de hamnar i motorerna. Planet kan klara sig med en motor, men om båda motorerna stängs ner är det allvarligt. Då blir det som den där nödlandningen i New York, säger Björn Idermark.