När Okay blev uppköpta av AllOffice och valde att lägga ner butiken i Söderköping i höstas blev Robert erbjuden att jobba i Norrköping i stället. Det var ett besked han inte alls var nöjd med. Robert har jobbat i butiken sen 1997 och har ett brett kontaktnät i stan.

– När jag fick frågan från Johannes (vd på Kontorab, red anm.) om att jobba här blev jag jätteglad. Det är en möjlighet att fortsätta göra det jag gjort och känner mig bekväm i.

– Jag känner många företagare och privatpersoner här och har en identitet här på ett annat sätt. Vi har redan fått jättebra respons och många som säger att det är roligt att de vågar satsa i Söderköping, säger Robert.

Artikelbild

| Ny butik, gammal lokal. Robert Johansson, butikssäljare, Jill Winnerfeldt, marknadschef och Johannes Carinci, vd på Kontorab utanför butiken på Ågatan.

I fyra månader har butiken på Ågatan stått tom men i förra veckan slogs portarna upp till den nya kontorsvarubutiken. Nytt är att sortimentet breddats och att de nu även säljer mobiltelefoner och alla tillbehör till dem. Det är helt enkelt "nutidens kontorsmaterial".

– Vi har sålt block och pennor i alla tider, men nu är det mindre whiteboardpennor och mer projektorer på arbetsplatserna. Det gäller att vi anpassar oss, säger Johannes Carinci, vd på Kontorab.

Det är inte särskilt ofta de öppnar nya butiker, senast var 2011, men konkurrensens från näthandeln har inte fått dem att avstå helt.

– Utgångspunkten är ju våra fältsäljare på orterna men det är bra för kunderna att kunna träffa en människa face to face, säger Johannes.

– Många uppskattar att kunna få servicen, till exempel om en skrivare krånglar, säger Jill Winnerfeldt, marknadschef.